Επιλογή Σελίδας

Ποιοι Είμαστε

PASOE jpΟ Παγκρήτιος Σύλλογος Οχημάτων Εποχής ιδρύθηκε το 2005 από λίγους φίλους με αγάπη και μεράκι για τα κλασσικά οχήματα. Είναι επίσημα αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο πολιτισμικού χαρακτήρα και είναι ενταγμένο στο δυναμικό των συλλόγων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής.

Στην αρχή δειλά δειλά η παρέα των πέντε έξι ανθρώπων άρχισε να μεγαλώνει μέχρι που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον σύλλογο μας. Σκοπός της δημιουργίας του συλλόγου μας ήταν η διάσωση, συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών οχημάτων που είχαν μείνει στην Κρήτη ενώ με αυτό τον τρόπο θα δημιουργούσαμε παράλληλα και ένα κινητό Μουσείο Κλασικών Οχημάτων το οποίο θα παρουσιάζονταν σε διάφορες εκδηλώσεις ανά την Κρήτη. Ο αείμνηστος φίλος μας και <<Πατέρας>> του συλλόγου μας Κος Κώστας Θεοχάρης (τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής) από την αρχή με ιδιαίτερη αγάπη αγκάλιασε όλη αυτή την προσπάθεια ενώ αρκετές φορές ενίσχυσε και με την παρουσία του σε εκδηλώσεις όλη αυτή την προσπάθεια μας. Aπό έξι άτομα που ξεκινήσαμε σήμερα ο Σύλλογος μας έχει πάνω από εκατό δέκα ενεργά μέλη από όλη την Κρήτη με πάνω από 140 οχήματα ιδιαίτερου συλλεκτικού ενδιαφέροντος.

Το 2009 και με την στήριξη του Δημοτικού Διαμερίσματος Έξω Λακωνίων και ύστερα από ομόφωνη απόφαση  του Δήμου Αγίου Νικολάου μας παραχωρήθηκε ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα όπου δημιουργήσαμε τον Μουσειακό Πολυχώρο του Παγκρητίου Συλλόγου Οχημάτων Εποχής.