Επιλογή Σελίδας

Το 1ο Ιστορικό Ράλι Λασιθίου «ΟΡΕΙΝΗ ΚΡΗΤΗ 2012», που έγινε στην περιοχή μας από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, θεωρούμε ότι υπήρξε ένα εντυπωσιακό γεγονός για τα πράγματα της Κρήτης και ιδιαιτέρως για το νομό Λασιθίου. Ας μας επιτραπεί να πούμε, ότι στέφθηκε με επιτυχία. Ήταν επιτυχημένο γιατί είχε άρτια οργάνωση, δεν έγιναν λάθη, είχε δοθεί μεγάλη προσοχή σε λεπτομέρειες και κυρίως οι συμμετέχοντες – κάτοχοι ιστορικών οχημάτων με τους συνοδούς τους από όλη την Ελλάδα – έδειχναν καθημερινά την ικανοποίησή τους και με το τέλος του τριημέρου έφυγαν οι ξένοι για τον τόπο τους εκφράζοντας σε μας έναν ανυπόκριτο ενθουσιασμό. Εμείς με τη σειρά μας, ζώντας στον απόηχο έντονων συγκινήσεων, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους που μας βοήθησαν, μας στήριξαν οικονομικά, ηθικά και με κάθε άλλο τρόπο, για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση στον τόπο μας.
Είναι πολλοί οι αρωγοί και χορηγοί και με το φόβο μη παραλείψουμε κάποιον – εκ των προτέρων ζητούμε τη συγγνώμη του – θα απευθύνουμε σε όλους «ένα θερμό ευχαριστώ».

 

Μεγάλοι χορηγοί υπήρξαν:
Η Ε.Ο.Ο.Ε. (Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής), η Α.Ν.Ε.Κ., ο Δήμος Αγ. Νικολάου, ο Δήμαρχός μας Δ. Κουνενάκης και το ξενοδοχείο AQUA SOL.

Οικονομική στήριξη προσέφεραν:
Το συνεργείο αυτοκινήτων Μιχ. Πλεξουσάκη, οι Ασφάλειες Αυτοκινήτων Ι. Φρονιμάκη, το ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων Αφοί Μαγραπιδάκη, το κτηματομεσιτικό γραφείο του Εμμ. Μασσάρου, το ταξιδιωτικό γραφείο του Γ. Αρετάκη, τα δορυφορικά συστήματα του Αλ. Στεφανάκη, το ιχθυοπωλείο του Οδ. Κοκολάκη, το MOTO BABIS, το NOSTOS TOURS, το VENUS CRUISES, η Forthnet – Στ. Κτενιαδάκης, το φανοποιείο του Ι. Μαράκη, η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ του Δ. Βασιλάκη, οι «Ελαιοχρωματισμοί – Εμμ. Στ. Δαβράδος» και η INTESS COMPUTER.
Την καλή τους διάθεση για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων έδειξαν:
Η Αστυνομική Δ/νση Λασιθίου, το Τμήμα Τροχαίας Αγ. Νικολάου και Νεάπολης, το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο Αγ. Νικολάου καθώς και η Δημοτική Αστυνομία Αγ. Νικολάου.

Η φιλόξενη και πηγαία περιποίηση στο πλήθος των συμμετεχόντων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κριτσάς, Έξω Λακωνίων, Μέσα Ποτάμων και από το Συνεταιρισμό Γυναικών Κριτσάς έτυχε των πιο ωραίων σχολίων από τους μακρινούς επισκέπτες. Η ταβέρνα του Στερεού στο Καθαρό με την αυθεντική κρητική κουζίνα και την πρόσχαρη παρουσία του ίδιου, που έσπευδε να αναπληρώσει ό,τι τέλειωνε, συμπεριφορά επαγγελματία με φιλότιμο, άφησε στους ξένους μας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το δύσκολο έργο της ξενάγησης στο φυσικό περιβάλλον του Καθαρού είχε ανατεθεί ευχαρίστως στον φυσιοδίφη Γ. Αφορδακό, ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με τις γνώσεις του. Ο Ι. Σιγανός, παντοτινός κάτοικος του οροπεδίου και εμβριθής μελετητής των σπάνιων ευρημάτων του, επέδειξε τμήμα της συλλογής, που κατέχει νομότυπα, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων.
Η προβολή των δραστηριοτήτων του τριημέρου ήταν ανάλογη από τα τοπικά Μ.Μ.Ε., το ΤΕLE ΚΡΗΤΗ, τους ΡΣ 103,3, 104,4, ΗΧΩ 99,8, CLUB FM 93.7, ΡΑΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙ και όλους τους Ρ.Σ. που μας στήριξαν.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και τους δημοσιογράφους μας, τον αεικίνητο Λεωνίδα Κλώντζα και την Άννα Καραγιαννάκη για το μεγάλο και συνεχές ενδιαφέρον τους. Ο πανταχού παρών και τα πάντα αποθανατίζων φωτογράφος μας Γιάννης Γεροντής δεν έλειψε από κοντά μας, αποτυπώνοντας ανεξίτηλα κάθε στιγμή, που ζούσαμε, για τις όμορφες αναμνήσεις.
Το «θερμό μας ευχαριστώ» απευθύνουμε και στην ομάδα των εθελοντών Σαμαριτών Αγ. Νικολάου, που μας συνόδεψαν στο ράλι των 49 ιστορικών οχημάτων, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους στην ασφάλειά μας.
Στο δημοτικό σύμβουλο Κωστή Χριστουλάκη ευχόμαστε να έχει πάντα πολλή δύναμη για να επωμίζεται δύσκολα έργα, όπως εκείνο των παραγγελμάτων της εκκίνησης και των 49 οχημάτων από το δημοτικό διαμέρισμα Έξω Λακωνίων, που φιλοξενεί το Μουσειακό Πολυχώρο και ασφαλώς εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας.

Οι επαγγελματίες ΖΟΕ – Ν. Αρναουτάκης και οι ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ VIVA COLOURS αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη ζωντάνια που εκφράζουν οι προσπάθειές μας.
Τονίζουμε εν προκειμένω τις άοκνες προσπάθειες των νέων μελών μας, Γ. Μπελούκα, Ν. Μασσάρου και Βαλ. Πυθαρούλη, οι οποίοι ανάλωσαν πολύ χρόνο για την ευόδωση της εκδήλωσης αυτής.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Ομάδα Παραγωγών της ΕΑΣ Μεραμβέλλου για την προσφορά της σε όλους τους ξένους, ένα μπουκάλι με εξαιρετικό και μοναδικό ελαιόλαδο με την πιστοποίηση του σουηδικού οργανισμού EPD.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ν. Τζιρής